Yrityksen ja yrittäjän tarina


Hei hyvä sivuillani vierailija,


Olen Miia, Hyvinvointi- ja kurssipiste Sateenkaaren sekä Elon Alku Shopin perustaja. Yritykseni aloitti toimintansa vuonna 1999. Silloin vastavalmistuneena perhepäivähoitajana työskentelin osa-aikaisesti Kalvolan seurakunnassa kehittäen sinne mm. Iltapäiväkerhotoiminnan mallin. Tähän oheen halusin kuitenkin lisätöitä ja perustin toiminimen. Toiminimelläni tein alkuun myyntiedustustöitä mm. Satunallet- verkostolle sekä tuotin lapsiperheille suunnattuja kotipalveluita.


Vuonna 2004 siirryin täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja avasin Iittalaan Lasimäen tuntumaan pienen hyvinvointi- ja lahjatavaratuotteisiin erikoistuneen liikkeen. Liikkeen nimeksi valittiin Elon Alku edesmenneen isomummuni Hilma Mikkolaisen liikkeen mukaan. Hilma Mikkolaisen Sekatavarainkauppa Elon Alku toimi Turussa 1920-luvulla. Sieltä Mikkolainen muutti aikanaan Hämeeseen, jossa toimi ensimmäisenä virallisen luvan saaneena kulkukauppiaana. Liikkeeni toimi Iittalassa, kahdessa eri osoitteessa, vuoden 2006 marraskuuhun, josta muutin Akaan Toijalaan.


Vuoden 2008 huhtikuussa yritykseni siirtyi ns. pöytälaatikkoyritykseksi jäädessäni äitiyslomalle ja hoitovapaalle pienen Heikki-poikani kanssa. Pienen miehen kanssa vierähti kotona 2,5 vuotta, minä aikana selkiytyi ajatus jatkaa työskentelemistä yrittäjänä, mutta keskittyen entistä enemmän ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja itselleni niin rakkaseen opettamistyöhön. Suoritin ensin Reiki 1 ja 2 kurssit sekä Intialaisen jokikivihoidon ammattihoidon diplomin tammi-elokuun aikana 2011. Vauvahieronnan ohjaajaksi valmistuin maaliskuussa 2012. Seuraavaksi valmistuin Access Bars practioneriksi maaliskuussa 2014 ja uusimpana koulutuksenani valmistuin Satuhierontaohjaajaksi huhtikuussa 2015.


Tällä hetkellä keskityn yritystoiminnassani vauvahieronnan ohjaukseen, sillä koen tärkeänä levittää vanhemmille tietoja ja taitoja vauvahieronnasta ja koliikinhoidosta. Tämän työn tekemistä helpottaa suuresti oma peruskoulutukseni perhepäivähoitajana. Lisäksi olen iloinen voidessani tehdä opetustyötä - minulle on ilo ja kunnia, että saan olla mukana Sotaveteraanien virkityskursseilla Päivölän Kansanopistossa. Sotaveteraanien joukossa ilo ja positiivisuus tarttuvat mukaan ja antavat paljon ajattelemisen aihetta elämästä ja elämän arvoista. Koen suurena lahjana sen, että saan tehdä työtä ihmisten kanssa ja keskittyen sellaisiin asioihin, jotka ovat minulle suuri ilon aihe!


Yritystoiminnan ohessa työskentelen edelleen myöskin lapsityön parissa toimien osa-aikaisena päivähoitajana päiväkodissa. Lapsissa on iloa ja energiaa, joka tarttuu mukaan ja kantaa vaikeinakin hetkinä.


Vapaahetkeni kuluvat pienen poikani kanssa mm. legojen ihmeellisessä maailmassa seikkaillen ja kasvaen joka päivä ihmisenä: lapsi on mitä parhain opettaja aikuiselle.


Vapaa-aikani rakastan myös luonnossa liikkumista ja puutarhassa puuhailemista - ne ovat "lepohetkiä" mielelleni ja keholleni. Olen myös opiskellut puutarhasuunnittelua ja iloitsen siitä, että voin tämänkin osa-alueen yhdistää osittain yritystoimintaani.


Minusta on ihanaa oppia ja kehittää koko ajan uutta. Tällä hetkellä haaveilen siitä, että voisin jonain päivänä yhdessä rakkaan mieheni kanssa koostaa pariskunnille suunnatun kurssin, joka muistuttaisi läsnäolon merkitystä ja hellyyden tärkeyttä. Suoritammekin juuri tällä hetkellä opintoja tätä ajatusta silmällä pitäen. Lisäksi olen opiskellut (ja nämä opinnot jatkuvat edelleenkin) Eteeristen öljyjen käyttämistä, ihonhoitoa ja Mindfulnessia. Näiden opintojen anti tulee myös olemaan suuressa osassa omaa työtäni luentojen muodossa. Ja tottakai, uusiakin opiskelusuunnitelmia on odottamassa jo oven takana :)


Tässä vielä tiivistetysti suorittamani koulutukset ja kurssit:

Perhepäivähoidon ammattikoulutus 1999

Luonto-opas 2001

Kasvatustieteen perusopinnot 2001

Reikihoito 1 ja 2 2011

Intialaisen jokikivihoidon ammattikoulutus 2011

Homeopaattinen kotiapteekkikurssi 2011

Vauvahieronnan ohjaajakoulutus 2013

Satuhieronnan ohjaajakoulutus 2014

Access Bars practioner 2014

Kristallihoitaja 2015

Hunajahierontakurssi 2016

Eteeristen öljyjen kotiapteekkikurssi 2016

Uusi alku ihollesi - valmennus 2017

Löydä luonnon hoitava voima- valmennus 2017

Nuku koko yön- valmennus 2017

Kasvojen hemmotteluhoitokurssi 2018

Aromahieronta 2018

Aromaterapian opiskelija alk. 2017 - opinnot jatkuvat edelleen...


Toivotan Sinut sydämellisesti tervetulleeksi tutustumaan itseeni ja yritykseeni! Muista, että kaikki lähtee omasta hyvinvoinnista!


" Mitä minä voisin sinulle opettaa... Antaa... En voi muuta kuin kohdata Sinut, olla lähelläsi, hyväksyen ja välittäen. Olla ihminen ihmiselle. Voin näyttää sinulle miten olen tietäni kulkenut. Mutta sinulla on oma tiesi kuljettavanasi. Tiedän, että monesti yritän tuputtaa sinulle omia arvojani ja ajatuksiani. Älä ota vastaan mitään mikä ei sovi sinun elämääsi, ajatuksiisi ja tapaasi kohdata asioita. Ota minusta, vain se mikä on tarpeen Sinulle!" - Päivi Kerola ja Ina Rekola-


Hymyillään, kun tavataan!


Lämmöllä

Miia


Yrittäjä itse kesällä 2014